onsdag, oktober 11, 2006

Lykke og himmelsk fryd

Okei, i går kom eg hjem fra Bedford, England. Eg har vært på vindtunellcamp.


Oki før eg fortsette: Det ringte nettopp på dørå. Eg trodde det var Maria som var tidlig ute, men neida. Der stod Politiet. Fantastisk hvor skummelt det er å få politiet på døra selv om jeg vet at jeg er for det meste en snill kar. De trengte bare hjelp med å komme seg inn i bodene i kjellern, men det kunne jeg ikke noe med...


Men iallefall!

For de av dere som kjenner Kaare André: forestill dere han på fotballtreningsleir, der det er ca tretten deltakere og tre trenere, og alle trenerne er Roy Keane. Det er omtrent så fantastisk jeg har hatt det. Mine Roy Keane'er var Steve og John, fra "Sebastian XL" - Tidligere Engelsk landslag i F(ormation)S(kydiving)-4. De har 3x4'de plass i VM. I tillegg til dette var Lise Nansen fra "Norgies", Tidligere norsk landslag i FS-4 hovedorganisator for campen. Lise er omtalt som skandinavias beste FS-hopper, og har 2x3'de-plass i VM, og et utall NM-seiere, senest i 2006.

Flytiden min var delt opp i økter. Til sammen hadde jeg 90 minutter inni tunellen, som var delt opp i kvarter, som igjen var delt opp i 2,5-minutters turer. dvs; 2,5 min inne, 7,5 min ute og så videre i en time. I løpet av fredagen hadde jeg en hel time. Fytti for en fantastisk dag. Jeg skal ikke skryte på meg noe vidunderbarn-status, men utviklingen i flyferdigheter var klart merkbar. Basics var i boks; Sideslipping, slow&Fast-fall, framover og bakover, og rotasjoner. Jeg fløy tre økter med Lise, og en med John!

På Lørdagen hadde jeg bare ett kvarter. De to første rundene var litt skuffende, men så løsnet det litt igjen. Jeg fløy med Steve denne dagen, og han er ufattelig kul. Alle disse tre beveger seg som øyenstikkere, men Steve har ufattelig festlige ansiktsutrykk! Man hører ikke så mye inni tunellen, bortsett fra vifta, så man blir flink i kroppspråk! Vi fløy litt superpositioning, dvs flere av de elementene fra Fredagen satt sammen. Sidebevegelser og rotasjon samtidig. mm. Videoen fra Lørdagen forsvant dessverre!

På søndagen starta jeg med å stjele et par minutter av noen tyskere som hadde dratt for tidlig! Lise dro meg med inn i tunellen! Lise er sånn at hun gliser fra øre til øre inni tunellen, og virkelig vet hvordan hun skal motivere folk. I dag lærte jeg at outfacing er vanskelig, dvs skulle fly mens man ser vekk fra de man flyr med. En liten tvist på hodet går fint, men med en gang man begynner å tulle med ryggraden, går alt i dass.

Men etter et par økter med nye problemer fikk jeg først hoppe treer med Steve og Lise, og etter hvert firer med alle instruktørene samtidig. Fytti. Siste runden gikk det så fort at jeg begynte å få problemer med kondisen. Og jeg tar det som et godt tegn når kondisen setter grenser før teknikken! Det var selvfølgelig ikke noe vanskelig hopp vi drilla, men utrolig artig var det!

Så kommer vi hjem til Norge og går av flyet. Lise sier hun har tenkt litt på det jeg sa om at jeg hadde skikkelig lyst til å hoppe konkurranser. En av hennes gamle lagkamerater har et intermediate-lag (en erfaren, og tre hoppere med maks 1000 hopp til sammen) som de mangler en fjerdeperson til. Hun hadde fått i oppdrag å finne noen til dette laget, og nå spurte hun meg! Tror du jeg er høyt oppe?

Det kommer til å bli en travel tid framover. Nummer en; jeg må få meg jobb. Nummer to, jeg må faktisk begynne å trene kondis.

Sorry, folkens, men dette går laaaaaangt over innestratego....

Vi snakker satsing! Ny tur i Mars!


PS: innlegget er fra 27. November. Vet ikke hvorfor det står 10. Oktober...

5 kommentarer:

Tobias sa...

Sinnsykt kult :)

Lykke til med treninga!

Bare håper at du ikke stadig forsvinner så ofte at vi ikke får sett deg!

Men dette er jo en helt fantastisk mulighet.

Cheers :)

Tob

Anonym sa...

Atte du?

Ikke glem bakkekontakten 'a ;)

Gleder meg til juleferie og boblebad!

Jan Tore sa...

Konge Kjetil. Og grattis med blogg!! Skal følge med...

Ingebjørg sa...

Bedre enn innestratego?? Kan eg aldri tru:P Lykke te vidare med hopping å andre skumle saker!

Kjetil sa...

Woho, det er gøy å få kommentarer! Hurra for blogg!